Vana maja, uus õnn

Paar kujundas vaid 50-ruutmeetrisele vallamajale vastavalt oma uutele huvidele: ei pea enam muru niitma. Pole enam toataimi, mis kuivavad. Kuid sageli on värsked lilled. Reisige koos, tuuritage mööda riiki mootorratastega. "Kui võtit keerame, võib see maja kaua üksi olla," ütleb Harald.

Ruumi tuleb oskuslikult ära kasutada

Linnamajas ei ole lastetuba ega külalistetuba. Kelder muudeti veini- ja tööriistahoidlaks. Esimesel korrusel on majapidamisruum gaasikatlaga ja väike kabinet. Tagaosas väike tagaaed, mis on täpselt piisavalt suur pöörleva pesukuivati ​​jaoks. Magamistuba, vannituba ja garderoob jagavad esimest korrust. Selle kohal on ülemisel korrusel ruumi neljale inimesele kui kõrge valgusküllane elutuba koos köögi ja söögitoaga. Vana maja koos väikeste tubadega ajaloost on vähe teada. Aastaid tagasi Heide K. see 92 eest.Ostsin pärijate kogukonnalt 032 eurot, eesmärgiga muuta see hiljem vanadekoduks. Sissepääsu kohal olev sillus annab aastaarvu 1709; graniitkivi võib aga pärineda lammutatud majast.
Kõigepealt kiskus majaperemees oma kätega välja kõik mittekandvad siseseinad ja uksed. Kelder kaevati püsti kõrguseks ja plaaditi. Vundamendi talad olid sajandite jooksul mädanenud. Maja kaldus üle jala tagahoovi poole. Tasaste pindade saavutamiseks lasi Harald laed rippuda ja põrandad sisse valada ning sinna torud ja kaablid vedada. Vanalinna ansamblikaitse ei luba tänavafassaadil katsetada. Seetõttu värviti see ainult värskelt helehalliga, aknad ja seinad olid valgeks värvitud. Puitrest aknad pärinevad endiselt endiselt omanikult. Et koju tulles mitte vihma käes seista, viidi välisuks meetri sügavusele esikusse, toimides valguse püüdjana: klaasist ukseleht, ümber traadiga klaasi, mida hoidsid paigal õhukesed terasvardad. Lõunakülg muutus sama vähe kui esifassaad. Krohvi katavad liistud, soojustus ja kollase klaasiga kuuselauad. Puusepad tõstsid katuse üles, eemaldasid pööningu ja soojustasid lambavillaga. Elutuba ulatub nüüd harjani. Suur ristkülikukujuline katuseaken asub elutoa laua kohal kallakul. Päeval rändab päike üle puitpõranda, öösel säravad kuu ja tähed. Sellised optilised täiustused muudavad ruumid suuremaks. Elutoa aknad ulatuvad põrandani. Selle ees on maja laiune rõdu - väike terrass laua ja kahe tooli jaoks.

Treppide asemel trepid

Maja kitseneb trapetsikujuliselt tagahoovi poole, korrused on erineva kõrgusega. Kokkupandava trepi paigaldamine kitsasse ruumi oli võimatu erinevate pikkustega üle nelja meetri. Karlsruhe professor Gerd Gassmann pani pikale idaseinale üheainsa trepi – trepitõstukit oleks lihtne kokku panna. Tööstushoone perforeeritud alumiiniumist astmed asetsevad astmetena kahel raudtalal. Astmed on paljastatud, ilma mahukate treppideta. Üleval elutoas asendab piirdeid riiul. Selle klaasist tagasein laseb valgusel astmetele langeda. Valgusefekti suurendamiseks valis Heide helekollase ja õrna türkiissinise kombinatsiooni, millele lisandub must nahk, roostevaba teras ja puit. Heidele meeldib käia paljajalu: 20 sentimeetri laiustel kanada männi plankudel on mõnus kõndida. Et puusepp võib-olla peab puitu maha lihvima, kümne aasta pärast uuesti pitseerima – ta saab sellega elada.
Vannituba paigaldati magamistuppa. Suur mündimatist klaasist sein seisab viie roostevabast terasest samba vahel õhuliselt ja ruumis vabalt. See eraldab voodi ja vanni, mis asub nurgas viltu. Lükanduks säästab ruumi.

Keset täisväärtuslikku elu

Kolmanda eluetapi jaoks on majas vähe panipaiku: Garderoobis on üle poole maja pikkusest sisseehitatud klaaselementidest kapp, magamistoas riiul, elutoas üks, majapidamisruumis on kambrid pesu jaoks. Ümberehitus maksis 180.000 eurot. Ostunumber 90.Lisades sellele 000 eurot, oleks rahast piisanud ka väikesele uusehitisele. Aga ainult väljas, linna ees. Paar elab ajaloolises keskuses täisväärtuslikku elu: jalakäijate ala ukse ees, pagariäri nurga taga, igal hommikul kaheminutilise jalutuskäigu kaugusel turule, osta värskeid puu- ja köögivilju. Palju poode, tänavakohvikuid: elukvaliteet. Paar on naasnud sinna, kust te noorelt alustasite: teadlikult väikeses, kuid peenes linnamajas. Paljude eelistega: "Peame vähem kütma, vähem koristama ja vahemaad on lühemad. Vähem on rohkem."

Ehitusandmed

algne ehitusaasta: 1706
Moderniseerimise kulud: 180.000 eurot ilma lisakulude ja planeerimistasuta
Elu- ja kasutuspind: 100 ruutmeetrit ilma eraldi korterita
Moderniseerimise aasta: 1999. aastal
Omandatud ala: 35 ruutmeetrit
Partii suurus: 50 ruutmeetrit
Konversioonikulud ruutmeetri kohta: 1.800 eurot
Omaosalus: 400 tundi

planeerimine

Kontor: Gassmanni arhitektid
Perekonnanimi: Gassmann
Eesnimi: Gerd
Tiitel, kvalifikatsioon: Prof., Vabakutseline arhitekt BDA dwb
Tänav: Amthausstr. 28
POSTIINDEKS: 76227
Asukoht: Karlsruhe
Osariik: Baden-Württemberg
Telefon: 0049 (0) 7 21/1 61 11-30
Faks: 0049 (0) 7 21/1 61 11-59
E-post: [e-postiga kaitstud
Veebisait: www.gassmann arhitektid.de

Jäta Oma Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here