Ateljee laiendus puidust jopes

Vana maja renoveerimise käigus lasi Müller-Schöll paigaldada õliküttesüsteemi, millega oleks saanud soojaks 100 ruutmeetrit rohkem elamispinda. Kuus aastat hiljem sai juurdeehituse põrandakütte lihtsalt ühendada. Juurdeehitus on jagatud kaheks ruumiks: lugemissaal otse maja juures 22 ruutmeetriga ja pearuum 48 ruutmeetriga. Sees oli kirjutuslaud ja raamatukogu, kus oli rohkem kui 2 inimest.500 raamatut oma uues kodus. Selle eksponeerimine on geniaalne: pimestamisevaba valgus valitseb igal aastaajal – ideaalne töötamiseks. Kuurid ujutavad ruumi ülevalt üle ühtlase varjudeta põhjavalgusega. Lõunaseina puitliistude taha on peidetud väike aken, mis sõelub kontorisse lisavalgust. Aeda avaneb suur lükandaken, mille kaks tiiba kaovad täielikult seinataskutesse. Päikese eest kaitseb ja privaatsust pakub veidi suuremate puitliistudega lükandluuk. Ehitajad kavandasid lõunaküljele seinalaiuse raamatukapi ja asetasid selle ette kolm rullikutel lükandriiulit: kahekordne panipaik. Vastupidi, eritellimusel mööbel eraldab lugemissaali, vaheta välja sisesein ja katab kahe astme kõrguse vahe. Eelis: lugemissaal kõrgem, tasane üleminek vanale hoonele, mis troonib soklil. Mitmekihilistest atsetaatpaneelidest läbipaistev lükanduks katab kas riiuliseina või läbipääsu.
Üheksa kuu pärast olid juurdeehitus ja garaaž paigas. Siis murti läbi vana hoone sein: asustatud vanas majas häirib minimaalselt. Iga laps sai oma toa. Vanast katusel asuvast kabinetist sai külalistetuba koos vannitoaga. Garaaž andis teed autovarjualusele juurdeehitise restil. Selle läbipaistvatest mitmekihilistest linadest värav sulgeb õhulise hoone tänavalt. Kaks suurt puitliistudest lükandseina varjavad vaadet autodele. Liumägi avatud aeda: Autovarjualune on muudetud kaetud paviljoniks - vihmareserv aiapidude jaoks.

Ehitusandmed

algne ehitusaasta: 1935. aastal
Elu- ja kasutuspind: 225,00 ruutmeetrit ilma eraldi korterita
Moderniseerimise aasta: 1999. aastal
Omandatud ala: 70,00 ruutmeetrit
Partii suurus: 848,00 ruutmeetrit
Omaosalus: 500.00 tundi

Korruse plaan koos stuudioga

Foto: Andreas Schiebel

planeerimine

Kontor: Stuudio Paretaia
Perekonnanimi: Müller-Schöll
Eesnimi: Susanne ja prof. Aksel
Tänav: Felix-Dahn Strasse 66A
POSTIINDEKS: 70597
Asukoht: Stuttgart
Osariik: Baden-Württemberg
Telefon: 0049 (0) 7 11/7 65 77 65
Faks: 0049 (0) 7 11/7 65 34 73
E-post: [e-postiga kaitstud
Veebisait: // www.paretaia.de / paretaia / 09 / paretaia.html

Jäta Oma Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here