Lisa paneelmaja täismajale

Eritellimus planeerijatele: "Palun tehke nii, et saaksime remondi ajal sisse elada. “Ekskavaatorid saabusid sügisel 2000: süvend kaevati, kelder betoneeriti. Talve vaheaega. Kevadel läks kiiresti: kraana tõstis aeda üle maja ja korruse kõrgused kokkupandavad osad. Laiendus valmis samal päeval. Odav puidust aluskonstruktsioon sobib ideaalselt eeltöötlemiseks. Isegi kõrge isolatsiooniga seinad on suhteliselt õhukesed; mis annab sees rohkem ruumi. Organisatsioonikonsultant Hans S. muutis oma kohtumised õhtusteks tundideks ja viibis peaaegu pidevalt ehitusplatsil. Nii et lahtiste küsimuste tõttu hilinemisi ei tekkinud, ta aitas igal pool.
Suuremaid aknaid tohtis paigaldada ainult aiapoolsesse viilu ja sealgi kehtisid normid kogu lubatud klaaspinna kohta. Kui vaadata taha, on vaatamata maast laeni akendele tunda suletud ala ja ava harmooniat: proportsioonid on õiged. Puitkarkassi elemendid olid juba väljastpoolt kergpaneelidega kaetud. Müncheni kare krohv pandi nagu vanale hoonele, ainult kitsas vuuk näitab täismaja ja juurdeehitatud elementmaja vahelist õmblust.

Looduslikud materjalid kasvatamisel

Seest isoleerib ökoloogiline soojustusmaterjal lina ja katab kipsplaate. Meistrid lõikasid vanasse püstakusse laia lõhe, panid uude elutuppa ja ka vanasse, kus praegu on söögilaud, tammepuidust põrandalauad. Ülemisel korrusel jagavad Hannah ja Florian lisahoonet ja 21 ruutmeetrit: mõlemal on nüüd oma tuba.

Kaks uut katusekorrust toovad valgust - arhitektid võitsid selle eest monumendi konservaatori, tõestades, et asulas on kunagi olnud sarnaseid katusekortereid. Bettina Seeger ja Matthias Ullmann panid Bettina Seeger ja Matthias Ullmann taas katusele otselõigatud koprad, just nagu Sep Ruf oli kavatsenud. Plekist kaetud korsten tõmmati välja ja ümbritseti uuesti tellistega.

Uus elutuba libiseb peaaegu sujuvalt suurele puidust tekile. Terrassi raamivad muru, rajad ja aiatiik. Kõik on märgatavalt kasvanud: Hannah, Florian, kuldkalade populatsioon ja maja. 

Sciarid sääskedele meeldib eriti niiske kliima, mistõttu neid leidub enamasti kasvuhoonetes.

Foto: iStock / serezniy

Ehitusandmed

Algne ehitusaasta: 1934. aasta
Moderniseerimise kulud: 118.000,00 € ilma kõrvalkuludeta ja planeerimistasu
Elu- ja kasutuspind: 220,00 ruutmeetrit 
Moderniseerimise aasta: 2001
Võidetud ala: 42,00 ruutmeetrit
Partii suurus: 500,00 ruutmeetrit
Omaosalus: 250.00 tundi

Korruse plaan: esimene korrus

Foto: Andreas Schiebel

planeerimine

Kontor: Seeger-Ullmanni arhitektid
Perekonnanimi: Bettina
Eesnimi: Seeger
Tiitel, kvalifikatsioon: Dipl.-Ing.
Tänav: Brecherspitzstr. 8
POSTIINDEKS: 81541
Asukoht: München
Osariik: Baieri
Telefon: 0049 (0) 89/62 00 05 62
Faks: 0049 (0) 89/62 00 02 71
E-post: [e-postiga kaitstud
Veebisait: // www.seeger-ullmann.de /

Jäta Oma Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here